JÄSENKIRJE 4/2018

Hei kaikki Architectat!

Seuraava mielenkiintoinen ekskursiomme on lähestymässä:

Ekskursio 4 tehdään ma 14.5.2018 klo 17.00 Tiedekulmaan ja Helsingin Yliopiston hallintorakennukseen osoitteessa Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki.

Tiloja tulee meille esittelemään muutoksen ja peruskorjauksen suunnitelleesta arkkitehtitoimisto JKMM:stä arkkitehti Teemu Toivio.
Esittelyn päätteeksi kahvittelemme omakustannushintaan Tiedekulmacafen reilun kaupan kahvia/haudutettua teetä sekä vegaanista porkkanahummus-broccolinileipää (josta he pystyvät tekemään tarvittaessa myös gluteenittoman vaihtoehdon- Ilmoitathan tarpeesta!) Ota mukaan tasaraha 10 euroa.

Ilmoittautuminen viimeistään pe 11.5.2018 Hanna Roudalle routa@dlc.fi, 040-5134579.

Kaupungin kiinnostavimmat keskustelut -Tähän ajatukseen kiteytyy uusi Tiedekulma, sen lupaus ja ilmapiiri. Tiedekulmassa olet huipputieteen äärellä, keskustakampuksen ytimessä, keskellä intohimoisia nuoria ja viisaita varttuneita; maailman parhaimpiin kuuluvan yliopiston olohuoneessa. Tiedekulma tarjoaa tiloja, palveluita ja ohjelmaa, jotka synnyttävät uutta ajattelua ja uutta luovaa toimintaa. Ovet ja ajatukset ovat avoinna kaikille.
Ja mitkä tilat! JKMM on tehnyt parhaansa, että uudet monipuoliset tilat innostavat pistäytymiseen, yhdessä oppimiseen, äänekkääseen ryhmätyöskentelyyn ja mielenkiintoisiin kohtaamisiin.

Tiedekulma sijaitsee Yliopiston entisen hallintorakennuksen tiloissa. Rakennus on alun perin 1970-luvulta. Allianssimallilla toteutettu peruskorjaus alkoi vuoden 2016 helmikuussa ja valmistui syksyllä 2017.
Tiedekulman palvelukonseptin suunnittelussa hyödynnettiin palvelumuotoilua, koska se tarjosi systemaattisen, osallistavan ja ketterän toimintamallin ja työkalut palvelukehitykseen.
Koko rakennus ja siellä toimivat yksiköt olivat aikaisemmin kuin sulkeutuneet umpinaisten seiniensä suojaan. Uuden Tiedekulman suunnittelussa lähtökohtana oli katutason kerrosten avaaminen isoilla ikkunoilla kohti ympäröivää kaupunkia. Ikkunat päästävät ohikulkijat katsomaan sisään Tiedekulmaan ja houkuttelevat heitä astumaan peremmälle.

Tervetuloa!

Ekskursio 5 ma 4.6.2018 varaa päivä kalenteriisi, infoamme asiasta myöhemmin

Syksyn ulkomaan ekskursio
Retkeä valmistellaan Kizin saarelle Venäjän Karjalaan. Infoamme asiasta tarkempaa tietoa myöhemmin omassa kirjeessään.