Jäsenkirje 2/2018

EKSKURSIO HANASAAREN KULTTUURIKESKUKSEEN JA VUOSIKOKOUS

Hyvää pakkaskevättä kaikki architectat!
Teemme ekskursion ensi maanantaina 12.3.2018 klo 17.00 Hanasaaren kulttuurikeskukseen. Metrolla pääsee läheiselle Koivusaaren metroasemalle.

Viime vuonna peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen avatun kulttuurikeskuksen ja hotellin esittelee arkkitehti Mika Penttinen tai hankkeessa tiiviisti mukana ollut arkkitehti Arkkitehtitoimisto Kirsi Korhonen & Mika Penttinen Oy:stä.
Samalla on mahdollisuus tutustua Lapsi ja luonto -taidenäyttelyyn, jossa on esillä yksityiskokoelmista koottuja, harvoin esillä olleita kultakauden aikaisten kuuluisien suomalaisten taidemaalarien lapsiaiheisia teoksia.

Ilmoittautuminen pikaisesti Hanna Roudalle routa@dlc.fi, 040-5134579,
mieluiten viimeistään tänä keskiviikkona 7.3.2018.

Ekskursion jälkeen pidetään Architectan vuosikokous Hanasaaren tiloissa. Architecta tarjoaa kahvin/teen, kahvileivän ja smoothien. Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, mm. vuoden 2017 tilinpäätöksen vahvistaminen sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle. Käsitellään myös hallituksen esitys vuosi- ja syyskokousten yhdistämisestä.

Kokouksessa tiedustellaan myös jäsenistön mielenkiintoa koskien tulevan syksyn ulkomaan ekskursion kohdetta. Vaihtoehtona on kolme erityyppistä paikkaa:

1. Malmö, Ruotsi: Paljon erilaisia arkkitehtuurikohteita, joista voi saada ideoita hyödynnettäväksi omassa työssään. Mahdollisuus liittää ekskursioon samalla käynti Kööpenhaminassa omalla ajalla. Halvat lennot.

2. Reykjavik, Islanti: Muutamia hienoja arkkitehtuurikohteita meille hieman eksoottisemmassa pohjoismaassa. Mahdollisuus liittää ekskursioon muutaman päivän tutustuminen hienoihin luontokohteisiin omalla ajalla. Kohde on hieman kalliimpi.

3. Kizin saari Äänisellä: Unescon maailmanperintökohde, ulkoilmamuseoalue, jossa on useita uskomattoman hienoja ortodoksisia kirkkorakennuksia. Ne on tehty 1700-luvulla kokonaan puusta niin, ettei yhtäkään rautanaulaa ole rakentamisessa käytetty. Lisäksi alueelle on koottu muualta pienempiä kansanrakentamiseen liittyviä hirsirakennuksia. Ääniselle pääsee mm. bussilla Petroskoin kautta jatkaen matkaa kantosiipialuksella.

Tervetuloa vuosikokoukseen ja ekskursiolle Hanasaareen!

Kohteen kuva lainattu Hanasaaren keskuksen esittelygalleriasta: https://www.hanaholmen.fi/sv/kulturcentrum/bildgalleri/