Jäsenkirje 1/2018

ARCHITECTA JÄSENKIRJE 1/2018

Hyvää uutta vuotta 2018 kaikki architectat!

EKSKURSIO KALASATAMAN TERVEYS- JA HYVINVOINTIKESKUKSEEN

Teemme ekskursion keskiviikkona 14.2.2018 klo 16.30 Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen, jonka esittelee arkkitehti Ritva Mannersuo Helin co:lta. Paikalla on myös arkkitehti Pirjo Sipiläinen Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta sekä keskuksen vastaava osastonhoitaja Hilkka Kulmala. Esittelyn päätteeksi järjestetään omakustanteiset kahvit ja sitä varten tarvitsemme osanottajien määrän. Ilmoita tulostasi 7.2.2018 mennessä joko sähköpostilla tai puhelimitse Hanna Routa, routa@dlc.fi, puh. 040 513 4579. Kohteen osoite: Työpajankatu 14 A, bussi 55 ja metroyhteys M1 ja M2 Kalasataman metroasemalle.

KIINNOSTAVIA HUUTOKAUPPAKOHTEITA HELANDERILLA

Architectan perustajajäseniin kuuluneen arkkitehdin ja muotitaiteilijan Aili-Salli Ahde-Kjäldmanin jäämistöä tulee myyntiin ilmeisesti jo tammikuun lopussa Huutokauppakamari Helanderilla. Hänen kotinsa Helsingin Tehtaankadulla oli kokonaisvaltainen taideteos. Nyt kaupattavat esineet ovat huonekaluja ja pientavaraa, mm. ruokasalin kalusto (Elli Ruuthin suunnittelema pöytä ja tuolit). Asunnon funkisvalaisimet sekä pukeutumistilan kalusteet yms. ostaa antiikkiliike Toisto Mariankadulta (www.toistotoisto.fi) Jos huutokaupattavat esineet kiinnostavat kannattaa seurata Helanderin nettisivuja!

ARCHITECTAN JULKAISU

Architecta julkaisi juhlavuoden 2017 kunniaksi Hilkka Lehtosen kirjoittaman kirjan Me – ensimmäiset väitelleet suomalaiset naisarkkitehdit 1984-1994, jota voi vielä jonkin aikaa tilata; pirkko-liisa.schulman@bydesign.fi, hinta 10 € ja postikulut.

ARCHITECTAN HALLITUS v. 2018 STYRELSEN

Puheenjohtaja/ordförande : Susan Niemelä, Latvatie 12 B, 02710 Espoo, susan.niemelä(at)silvena.inet.fi

Varapuheenjohtaja/viceordförande: Pirkko-Liisa Schulman, Hiihtäjäntie 6B10, 00810 Helsinki, pirkko-liisa.schulman(at)bydesign.fi

Jäsenet:

Noora Aaltonen

Marina Basdekis

Maria Kleimola

Annika Marttinen

Kaisa Nuikkinen

Hanna Routa

Eeva Stålhammar

Hallituksen jäsenten ja hallituksen ulkopuolisten toimijoiden rooleista hallituksen vaihtokokouksen 29.1.2018 jälkeen.

Tulevasta ohjelmasta tarkemmin seuraavassa jäsenkirjeessä. Seuratkaa myös yhdistyksen kotisivuja www.architecta.fi, jossa jäsenkirjeetkin ovat luettavissa.