JÄSENKIRJE 5/2018

Hei kaikki Architectat!

Seuraava ekskursio on lähestymässä:

Lauttasaaren ala-aste, Myllykallion koulun lisätila Hedengren-talossa

Koulujen tila- sekä sisäilmaongelmat ovat valitettavaa arkipäivää ympäri Suomen.

Tule maanantaina 4.6. klo 16.50 (kierros alkaa klo 17.00) ekskursiollemme katsomaan miten asioita on ratkaistu Lauttasaaressa. Tapaaminen Hedengren-taloon johtavan uuden ulkoportaan luona Myllykallion koulun (Lauttasaaren ala-aste) kentällä/pihalla. Koulun osoite on Myllykalliontie 3

Myllykallion koulun vieressä oleva Hedengrenin toimisto- ja teollisuusrakennus on valmistunut kahdessa vaiheessa v.1964 ja 1969, suunnittelijoina arkkitehdit Eeva ja Jaakko Paatela.

Toimisto- ja teollisuusrakennuksen koulutilamuutoksesta v. 2016 vastasi Arkkitehtitoimisto Jeskanen, Repo, Teränteeltä arkkitehti Pirkko Kukkurainen.

Kouluhanke alkoi keväällä 2015 kiinteistönomistajan tarjottua Tilakeskukselle mahdollisuutta vuokrata kolmannen kerroksen peruskorjattava toimistokerros koulukäyttöön. Toteutussuunnittelu alkoi syyskuussa 2015, rakennuslupaa anottiin vuodenvaihteessa ja rakennustyöt alkoivat helmikuussa 2016. Koulu aloitti toimintansa tiloissa elokuussa 2016.

Koulun tilaohjelma on mitoitettu 350 oppilaalle sisältäen luokka-asteet 1−6. Koulutilojen muutosala on 3170 brm2, huoneistoala 2770 m2.

Myllykallion koulun pihalle rakennettiin ulkoportaikko uusien koulutilojen sisäänkäynniksi.

Vanhat toimistotilat muutettiin avoimeksi opetustilaksi, jossa toteutetaan uutta pedagogista toimintatapaa. Koulun sydämenä on monitoimitila ja 120 hengen ruokasali jakelulinjastoineen. Keittiönä toimii alemman kerroksen henkilökuntaravintolan keittiö.
Kotialueita/soluja on kaksi. Alkuopetukselle on kaksi kotiluokkaparia. Luokkien yhteiset vesipisteet sijaitsevat soluauloissa.

Suljettuja opetustiloja tehtiin mm. musiikin opetusta ja erityisryhmiä varten.
.
Tilojen lattiamateriaalina on kokolattiamatto-laatta. Kuvataidepaja ja tiedepaja on varustettu kestämään märkää käyttöä.

Ekskursion jälkeen käymme omakustanteisella kahvilla Lauttasaaren uudella ostarilla Waynes coffee-kahvilassa. Ekskursiolle/kahville ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Tervetuloa!